اسرار هستي
به وبلاگ اسرار هستي خوش امديد.
امروزه در سراسر جهان شاهد ظهور و توسعه بسیاری از روش های درمانی طب مکمل در یک دید کل نگر نسبت به جسم ، ذهن ، روان و روح انسان هستیم. این دیدگاه در سال های اخیر از پذیرش بالایی برخوردار گشته است . برخی از دانشمندان ، با انجام مطالعات علمی، در پی یافتن شواهدی مبنی بر تاثیر دعا بر سلامت جسمی و روحی انسان می باشند. اگر چه ما مسلمانان که به قدرت و تاثیر دعا اعتقاد داریم، از ارائه این گونه شواهد بی نیاز هستیم، اما پرداختن به نتایج برخی از این تحقیقات، خالی از لطف نخواهد بود. معنی دعا : دعا یعنی صدا زدن و مدد خواستن در حل مشکلات خود از خداوند متعال . دعا کردن یکی از بهترین اعمالی است که هم خداوند کریم در قرآن و هم پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله ) و امامان معصوم ( علیه السلام ) سفارش بسیار نموده اند .
آیات قرآن کریم درباره دعا کردن
1 – در سوره اعراف آیات بسیاری در تاکید به دعا کردن و چگونه دعا کردن آمده است از جمله: برای خدا نامهای نیک است ، پس او را به وسیله آنها بخوانید و دعا کنید . ... ( آیۀ 180 ) ... خدا را از روی اخلاص بخوانید . (آیۀ28) -- خدای خود را به تضرع و به صدای آهسته بخوانید . ... ( آیۀ 55 ) . خدای خود را با تضرع و نهانی و بی آنکه آواز بر کشی در دل خود صبح و شام یاد کن و از غافلان مباش ( آیۀ 205 ) . این همه از آیات خداست که شاید خدا را یاد آرید . ( آیۀ 26 ) 2 – در سوره غافر ( آیۀ 60 ) چنین آمده : ...خدای شما فرمود ، مرا بخوانید تا دعای شما را مستجاب کنم ... ( ... اُدعُونی استجب لکُم ... ) 3 – در سوره انعام ( آ یۀ 52 ) آمده : .. ای پیامبر نباید آنها را که هر صبح و شام خدا را می خوانند از پیش خود برانی . 4 – در سوره فرقان ( آیۀ 77 ) آمده : ای رسول من بگو اگر دعای شما نبود ، خدا به شما چه توجهی داشت . ( قُل ما یعبوًا بکُم ربّی لو لاُ دُعآوُکُم ... )
سخنان ائمۀ معصومین ( علیه السلام ) درباره دعا شفا جستن از قرآن کریم ، توسل بر نامهای خداوند و دعا بر درگاه او برای رهایی از آلودگی ها ، حل بحرانها و مشکلات روحی ، روانی و درمان دردهای جسمی توسط پیامبر گرامی اسلام( ص) و ائمه ( ع) بارها تاکید شده است . خداوند بلند مرتبه نیز مشتاق دعای ماست، چنانکه میتوان انسانیت و ارزش انسان را به دعا و ارتباط وی با خالقش دانست. (1) رسول اکرم ( صلی الله علیه وآله ) می فرمایند : دعا حربه مومن است برای دفع دشمنان و عمود دین است، که به آن دین مومن بر پاست ونور آسمان و زمین است . ( 2 ) ودر منبعی دیگراز قول ایشان آمده : ناتوان ترین مردم کسی است که از دعا کردن ناتوان باشد . ( مشکاة الانوار ) و همچنین در جایی دیگر فرموده اند : کسی که به دعا توفیق یابد بدبختی ندارد و وقتی خدا توفیق خود را برای دعا فراهم نمود علامت آنست که درهای رحمت را بر روی او گشوده است . (وسائل الشیعه ) و همچنین می فرمایند : هر مسلمانی که دعا کند ودعا بخواند البته در غیر قطع رحم و گناه ، حتمأ یکی ازسه نعمت به او داده خواهد شد : 1- خواسته اش را بزودی برآورد . 2- ذخیره آخرتش قرار دهد . 3- پیشامد ناگواری را از او دور کند . یاران گفتند اگر چنین است فراوان دعا کنیم . فرمودند : فراوان دعا کنید . در روایات اسلامی از دعا به عنوان سپر و سلاح یاد شـده است. رسـول گـرامـی اسـلام (صلیاللهعلیهوآله) میفرماید: « دعا سلاح مومن است.» حضرت علی(علیهالسلام) میفرماید: « دعا سپر مومن اسـت». حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود: هر که را خوش آید و خواهان است که دعایش در حال سختی به اجابت رسد، باید در حال راحتی و آسایش بسیار دعا کند. ونیز آن حضرت فرمود: هر که از بلایی بترسد که به او رسد و پیش از رسیدن آن بلا درباره برطرف شدن آن دعا کند، خدای عزوجل هرگز آن بلا را به او ننمایاند. همچنین می فرماید: "بر تو باد به دعا کردن که داروی هر دردی است" نظرات شما عزیزان: دو شنبه 4 خرداد 1390برچسب:, :: 23:16 :: نويسنده : پارسا
پيوندها
تبادل
لینک هوشمند
نويسندگان |
||
|